Dýňové chilli
Kostičky z dýní podušené na víně s chilli papričkou ,zeleninou a rajčatovým pyré. Dochutíme bylinkami a podáváme s kukuřičnými nachos.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Dužninu z dýně nakrájejte na kostky o hraně 2 cm.
Papriku omyjte, očistěte a nakrájejte na kostičky.
Pór očistěte, podélně rozkrojte a nakrájejte na plátky.
Cibuli a česnek nasekejte nadrobno..
Chilli papričku omyjte, podélně rozkrojte, odstraňte jadérka a nakrájejte na nudličky.
Kukuřici a fazole sceďte a nechte na sítku okapat.
Olej rozehřejte ve velkém hrnci, zpěňte na něm cibuli s česnekem.
Přidejte chilli papričku a dýni, zalijte vínem, trochou vývaru a duste 15 až 20 minut.
Nakonec přidejte ostatní zeleninu, vše zalijte zbylým vývarem a duste dalších deset minut.
Přidejte rajčatové pyré.
Osolte a podle chuti můžete přidat sekané čerstvé bylinky.
Pokrm můžete podávat s kukuřičnými lupínky nachos.
Hodnotit recept: