Zaječí předky se šípkovou omáčkou | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Zaječí předky se šípkovou omáčkou

215 min. | hlavní chod | 3 155 kJ | 1 kus

...

Zvěřinu na našem talíři příliš často nemáme, což je škoda. Je chutná a navíc dietní, neobsahuje totiž téměř žádný tuk. Maso ze zajíce je navíc šťavnaté a křehké.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porci
10 kuličkakoření nové
100 gšpek
150 mlvíno červené
2 listlist bobkový
200 gcibule kuchyňská
200 gpovidla šípková
3 polévková lžíceprotlak rajčatový
30 kuličkapepř černý celý
4 kszajíc
60 gpetržel kořenová
70 gmrkev
80 gceler

podle chuti

pepř černý mletý
sůl

podle potřeby

olej

Postup přípravy

Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 200
1.

Čtyři zaječí předky opláchněte, osušte, prošpikujte špekem, osolte, opepřete a zprudka opečte na rozpáleném oleji.

2.

Poté maso vyjměte, přilijte olej a přidejte na drobné kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Když základ lehce ztmavne, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a nechte zkaramelizovat.

3.

Vmíchejte rajčatový protlak a po chvíli restování i šípkový protlak. Přilijte víno, přidejte koření, opečené maso a zalijte asi litrem vody či vývarem.

4.

Vše duste přibližně 3 hodiny doměkka.

5.

Nakonec maso vyjměte, omáčku osolte, opepřete a propasírujte.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g Celkem
Energie 339,6kJ 3 155kJ
Bílkoviny 0,9g 8,8g
Tuky 0,4g 3,6g
Sacharidy 17,5g 163g
Cholesterol 0mg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz