Bramborový salát s cibulí
Vítanou obměnou klasického salátu s majonézou a kořenovou zeleninou může být tento odlehčený, ve kterém je jen spařená cibule, kyselé okurky a trocha oleje.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
2 kgbrambory salátové
1 kscibule kuchyňská
100 mlvývar zeleninový
4 ksokurka kyselá
4 snítkapetrželka kadeřavá
2 polévková lžíceolej olivový
2 polévková lžíceocet vinný bílý
podle chuti
sůl
pepř černý mletý
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 20
1.
Brambory uvařte ve slupce do poloměkka, oloupejte je a nakrájejte na kolečka.
2.
Cibuli oloupejte a pokrájejte, vložte do vývaru a chvíli povařte.
3.
Pak ji i s vývarem přidejte k bramborám a nechte rozležet.
4.
Okurky nakrájejte, petrželku nasekejte. Přidejte k bramborám, pokapejte jemným olivovým nebo řepkovým olejem a dochuťte octem, solí a pepřem.
Hodnotit recept: