Losos s bylinkovou omáčkou | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Losos s bylinkovou omáčkou

50 min. | hlavní chod | 2 992 kJ/porce | 4 porce

Lososa nemusíte připravovat jen v celku. Špízy s bylinkovou omáčkou chutnají také skvěle!

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
850 glosos
2 polévková lžícešťáva citronová
100 mlvíno bílé
100 mlvývar rybí

omáčka

80 gmáslo
80 gmouka hladká
200 mlvývar rybí
4 polévková lžícebylinky čerstvé
100 mlsmetana 12%
100 mlmléko

podle potřeby

máslo

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 30
1.

Z filetu nakrájejte proužky, zarolujte je a spojte špejlemi. Nebo filet nakrájejte na proužky a na kostičky.

2.

Lososové šneky osolte, potřete citronovou šťávou a naskládejte je do pekáčku.

3.

Z másla a mouky připravte jíšku a za stálého míchání ji zalejte vývarem a mlékem. Vařte asi 20 minut, pak přidejte bylinky a smetanu. Nechte ještě prohřát a odstavte.

4.

Lososa v pekáčku podlejte vínem, vývarem a dejte péct do trouby na 15 minut. Po upečení přelejte omáčkou a podávejte s bramborami.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie nankJ 0kJ
Bílkoviny nang 0g
Tuky nang 0g
Sacharidy nang 0g
Cholesterol nanmg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz