Losos se sezamem
Sezam, sójová omáčka a ananasová šťáva dají filetu z lososa nádech dálného východu.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 kglosos
500 mlšťáva ananasová
1 polévková lžíceomáčka sójová
1 lžičkasemínka sezamová světlá
podle potřeby
olej
Postup přípravy
Čas přípravy: 180
Čas vaření/pečení: 15
1.
Rybu opláchněte, osušte a nakrájejte na širší proužky.
2.
Ananasovou šťávu smíchejte se sójovou omáčkou a sezamem. Z marinády odeberte asi 200 ml, zbytkem zalejte rybu. Přikryjte ji a dejte na 3 hodiny do chladu.
3.
Pak ji vyjměte z marinády, přeložte na vymazaný plech a dejte do trouby vyhřáté na 230 °C. Zbytek marinády zredukujte v hrnci na třetinu.
4.
Upečeného lososa přelejte zredukovanou šťávou a podávejte se zeleninovým salátem.
Hodnotit recept: