Čokoládové truffles
Jsou rychlé, snadné a chutnají naprosto výtečně. K Vánocům se hodí, takže je nezapomeňte připravit.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na obalení
Postup přípravy
Čokoládu nalámeme na menší kousky, v rendlíku zahřejeme k varu smetanu s vanilkovou dření a máslem a pak s ní zalijeme čokoládu a mícháme, až se čokoláda rozpustí a vznikne hladká hmota, do které zamícháme brandy.
Směs nalijeme do ploché misky vyložené potravinářskou fólií a uložíme do dalšího dne v chladničce.
Pak lžičkou rozdělíme hmotu na přibližně stejně velké dílky, ze kterých vyválíme kuličky a ty obalíme podle fantazie v kakau, mletých oříšcích, bílém nebo barevném kokosu a uložíme do papírových košíčků.
Uchováváme v chladu. Čokoládovou hmotu můžeme ochutit třeba pomerančovým likérem, mletými květy levandule nebo špetkou mletého chilli.
Hodnotit recept: