Jemné čokoládové sušenky
Tyto vynikající sušenky plné čokolády můžete uložit do mrazničky a dávat si je ke kávě třeba celý příští rok.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle potřeby
Postup přípravy
Změklé máslo vyšlehejte s cukrem do pěny. Přidejte dřeň z vanilkového lusku a vejce, dál šlehejte.
V druhé míse smíchejte prosetou mouku s kakaem a práškem do pečiva, dobře promíchejte. Sypké přísady postupně zašlehejte do máslovo-vaječné směsi.
Nakonec opatrně vmíchejte na kousky nasekanou čokoládu nebo čokoládové chipsy.
Plech vyložte pečicím papírem, pomocí lžíce tvořte malé bochánky a pečte je v troubě vyhřáté na 180 °C asi 12 minut.
Když na plechu zcela vychladnou, poprašte je moučkovým cukrem.
Hodnotit recept: