Nadýchaná jablečná buchta
Jablka k podzimu patří, tak proč je nedat i do buchty, která je rychle hotová a skvěle chutná.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Jablka zbavená jádřince nakrájejte na silnější plátky a pokapejte je citronovou šťávou, aby nezhnědla.
Moučkový cukr utřete s máslem, pomocí mixéru zapracujte do směsi na kousky nakrájený marcipán, bílky, kůru z citronu.
Vyměňte mixér za vařečku a po částech přidávejte mouku s kypřicím práškem.
Těsto přesuňte do vymazaného pekáčku. Navrch naskládejte okapané plátky jablek, posypejte je krupicovým cukrem a pečte asi 45 minut při 160 °C.
Navrch naskládejte okapané plátky jablek, posypejte je krupicovým cukrem a pečte asi 45 minut při 160 °C.
Hodnotit recept: