Nadýchaná jablečná buchta | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Nadýchaná jablečná buchta

55 min. | moučník | 2 465 kJ/porce | 8 porcí

Jablka k podzimu patří, tak proč je nedat i do buchty, která je rychle hotová a skvěle chutná.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porcí
300 gmarcipán
150 gcukr moučka
220 gmouka hladká
1 ksprášek kypřící do pečiva
150 gmáslo
8 ksbílek
1 kscitrón
5 polévková lžícecukr krupice
5 ksjablko

Postup přípravy

Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 45
1.

Jablka zbavená jádřince nakrájejte na silnější plátky a pokapejte je citronovou šťávou, aby nezhnědla.

2.

Moučkový cukr utřete s máslem, pomocí mixéru zapracujte do směsi na kousky nakrájený marcipán, bílky, kůru z citronu.

3.

Vyměňte mixér za vařečku a po částech přidávejte mouku s kypřicím práškem.

4.

Těsto přesuňte do vymazaného pekáčku. Navrch naskládejte okapané plátky jablek, posypejte je krupicovým cukrem a pečte asi 45 minut při 160 °C.

5.

Navrch naskládejte okapané plátky jablek, posypejte je krupicovým cukrem a pečte asi 45 minut při 160 °C.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie nankJ 0kJ
Bílkoviny nang 0g
Tuky nang 0g
Sacharidy nang 0g
Cholesterol nanmg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz