Špekové knedlíky
Knedlíky jsou skvělé ke každé klasické české omáčce. Naprosto dokonalé jsou ale k pečínkám, jako je kachna nebo husa.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
500 gmouka polohrubá
500 mlmléko
500 gbok uzený
5 ksvejce
6 ksrohlík
100 gmáslo
1 polévková lžícepetrželka nasekaná
1 špetkaoříšek muškátový mletý
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 20
1.
Na másle orestujte na kousky nakrájené maso a pečivo.
2.
Do velké mísy dejte mléko, rozšlehaná vejce a přidejte směs masa a pečiva. Podle potřeby osolte a přidejte petrželku a muškátový květ.
3.
Nakonec zapracujte mouku a z těsta vytvarujte koule. Knedlíky vařte v osolené vodě přibližně 20 minut.
Hodnotit recept: