Květáková pizza
I bez masa chutná skvěle! A květák s brokolicí mají navíc spoustu vitaminů, takže si udělejte pizzu, která bude chutná i zdravá.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
náplň
těsto
Postup přípravy
Omyjte květák i brokolici a rozmixujte nadrobno. Přemístěte do nádoby a 4 minuty „vařte“ v mikrovlnce.
Pak vysypte květák i brokolici na čistou utěrku a nechte vychladnout. Utěrku stočte a vší silou vyždímejte vodu.
Květák i brokolice by měly mít konzistenci lehoulinkého sněhu. Přidejte k nim rozmixované sýry, vejce a koření.
Hmotu přeneste na plech s pečicím papírem postříkaným olejem ve spreji. Pečte v předehřáté troubě na 190 °C asi 8 až 11 min.
Až bude korpus zlatavý, vytáhněte pizzu z trouby a obložte ingrediencemi. Znovu vraťte do trouby a 4 až 6 minut dopékejte.
Hodnotit recept: