Baklava s pistáciemi | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Baklava s pistáciemi

55 min. | moučník | 1 754 kJ/porce | 25 porcí

Kdo by neznal tyhle lepkavé kosočtverce plné oříšků! Typická baklava je velmi sladká, takže jí stačí kousek. Ochutnejte!

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porcí
900 gtěsto listové
550 gořechy vlašské
50 gořechy pistáciové
200 gmáslo
300 gcukr
250 gmed tekutý
0.5 kscitrón

Postup přípravy

Čas přípravy: 25
Čas vaření/pečení: 30
1.

Ořechy posekejte nahrubo, pistácie také. Těsto rozdělte na 4 díly, každý vyválejte na velikost pekáče (30x40cm).

2.

Do máslem bohatě vytřené formy položte 1 plát, bohatě ho potřete máslem a posypejte třetinou posekaných vlašských ořechů.

3.

Zakryjte dalším plátem, opět potřete máslem a posypejte třetinou ořechů, ještě jednou zopakujte.

4.

Navrch přijde poslední plát těsta, který potřete zbývajícím máslem.

5.

Ostrým nožem nakrájejte baklavu na malé čtverce nebo na tradiční kosočtverce, prokrojte ji až dolů.

6.

Posypejte nasekanými pistáciemi a při 180 °C pečte asi 30 minut. Těsto má být zlaté, ale určitě ne suché a hnědé!

7.

Mezitím svařte cukr, med, 400 ml vody a citronovou šťávu na sirup, bude to trvat asi 10 minut.

8.

Jakmile vytáhnete baklavu z trouby, zalijte ji sirupem.

9.

Nechte uležet přes noc, aby se sirup vsákl.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie nankJ 0kJ
Bílkoviny nang 0g
Tuky nang 0g
Sacharidy nang 0g
Cholesterol nanmg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz