Voňavý bůček na šest způsobů: Pečený, plněný i jako paštika! | Recepty.Blesk.cz

Voňavý bůček na šest způsobů: Pečený, plněný i jako paštika!

Foto: shutterstock.com
28.10.2016 / 06:00

Někdo ho nemůže ani cítit, protože ho považuje za zbytečně tučný a tím pádem nechutný a nezdravý, jiný na něj nedá dopustit. A nevěřte tomu, že z něj nejde vyčarovat fantastické jídlo, kterým uctíte kdejakou návštěvu. Připravte se ale na to, že takový bůček je vysoce návykový.

 

Domácí paštika má s těmi v konzervě společný asi jen název. Když si totiž paštiku vyrobíte sami, získáte něco, co se nedá popsat. Chce to sice trochu času a trpělivosti, ale když se povede, pak vám vydrží klidně až do Vánoc. Náš tip? Pro delší uchování naplňte masovou směs do zavařovacích sklenic a pod víkem sterilizujte dvě hodiny.

Lahůdková bůčková paštika

Lahůdková bůčková paštika

Kdo by odolal domácí paštice, kterou si namažete na pořádný krajíc čerstvého chleba. Málokdo. Až ochutnáte tuhle ladůkovou paštiku, jinou už nebudete…celý článek

Pečený bůček je užasná věc, a pokud ho nejíme moc často, ani nás to nebude stát figuru. Prostě ho druhý den vyběháte. Proč je tak skvělý? Může za to výborná chuť přírodně pečeného masa a možná i to, že se lidé už tolik nebojí tučného masa, když je jen jednou za čas. Proč si tedy nedopřát nenahraditelnou chuť něčeho "zakázaného"? Stojí to za to!

Pečený bůček s medem

Pečený bůček s medem

Proč nespojit něco tak masového, jako je bůček, se sladkou chutí medu? Ideální a hlavně velmi netradiční spojení. Stojí za to ho vyzkoušet.celý článek

Pečený bůček s vaječnou nádivkou

Pečený bůček s vaječnou nádivkou

Pomalu pečený bůček s křupavou kůžičkou, naplněný Vaječnou nádivkou s bylinkami, se vám doslova bude rozplývat na jazyku.celý článek

 

K pečenému bůčku se také skvěle hodí i takové ingredience, které byste nečekali. Třeba ořechy. Kombinace vepřového a ořechů je opravdu originální a rozhodně nenudí.

Plněný bůček s ořechovou náplní

Plněný bůček s ořechovou náplní

Bůček plněný žemlí zalitou teplým mlékem, vejcem, cibulí, ořechy a ptrželovou natí. celý článek

Masové rolády mají úžasnou vlastnost. Chutnají výtečně teplé třeba s bramborami nebo bramborovou kaší, ale stejně dobře chutnají i studené s chlebem a okurkou. Tuhle roládu si zamilujete.

Bůčková roláda se salámovo-vaječnou náplní

Bůčková roláda se salámovo-vaječnou náplní

Masová směs pokladená šunkovým salámem, smaženými vajíčky, kápií a petřtelovou naží. Po zavinutí upečeme a podáváme s bramborami.celý článek

 

FotoFoto

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Z jednoho pekáče: Dokonalé párky, kuřecí i kotlety, po kterých se zapráší

Podzimní hodování konečně přeje tomu, abyste zapnuli troubu a trošku si doma přitopili. Navíc dokonale upečené kuře nebo vepřové kotlety vás zahřejí i zevnitř. Nemáte čas? Pak vyzkoušejte párky s cibulí. Jakkoliv nudně tento

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz