Rajská s masovými kuličkami
Vůni rajčat milují děti i dospělí. Rajská se dá jíst s knedlíky, bramborami i s rýží. A s masovými kuličkami je dokonalá.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
omáčka
Postup přípravy
Z toustového chleba odkrojte kůrku a namočte ho do mléka. Přidejte maso, bylinky, utřený česnek, najemno nakrájenou cibulku, sůl a pepř.
Utvořte malé kuličky, které můžete buď opéct na pánvi na oleji, nebo je olejem potřít a péct při 180 °C asi 25 minut v troubě.
Na omáčku zahřejte v pánvi olej, osmahněte na něm na kostičky nasekanou cibulku, a až zezlátne, vmíchejte utřený česnek.
Rajčata slijte, ale šťávu si nechte! Přidejte najemno nasekanou mrkev a celer, a až zezlátnou, vlijte rajčata, víno a vývar.
Přidejte bylinky, osolte a opepřete, odkryté nechte bublat 30–40 minut, podle potřeby dolévejte šťávu z rajčat.
Pak přidejte protlak a podle chuti cukr. Omáčku můžete delším varem zahustit nebo ji rozmixovat dohladka. Až bude hotová, vložte do ní ohřát masové kuličky.
Hodnotit recept: