Jablečné tiramisu
Jen těžko byste hledali typičtější italský dezert. Vyzkoušejte do něj přidat česká jablka, a vykouzlíte lahodný dezert, kterým nadchnete celou rodinu!
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Nakrájená nebo nastrouhaná jablka promíchaná s vanilkovým cukrem vařte v troše vody do změknutí a pak je nechte vychladnout.
Mezitím smíchejte žloutky s cukrem a utřete je v horké vodní lázni. Směs nechte vychladnout, pak přidejte mascarpone a znovu našlehejte.
Opatrně přidejte dotuha vyšlehanou smetanu. Nechte chladit nejméně 1 hodinu, před podáváním ozdobte.
Do skleniček vložte nalámané piškoty, zalijte je kávou, lžící navrstvěte krém a přidejte vrstvu jablek.
Nechte chladit nejméně 1 hodinu, před podáváním ozdobte.
Hodnotit recept: