Obrácený hruškový koláč
Forma na koláč vyložená hruškami posypanými cukrem, skořicí, citronovou kůrou a přelitými těstíčkem z ušlehaného sněhu, žloutků, mouky a másla.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 lžícecukr
1 lžičkaskořice
1 lžícestrouhanka
2 lžícemáslo
3 ksvejce
3 lžícecukr
3 lžícemouka polohrubá
6 kshruška
na formu
1 lžícemáslo
Postup přípravy
Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 40
1.
Formu vymažte máslem, vysypte strouhankou v silnější vrstvě a pokapejte máslem.
2.
Na ni navrstvěte plátky hrušek, posypte cukrem a skořicí, případně i nastrouhanou citronovou kůrou.
3.
Oddělte žloutky od bílků.
4.
Z bílků ušlehejte tuhý sníh.
5.
Do něj vmíchejte žloutky, mouku a přikapejte máslo.
6.
Těstíčko vlijte na hrušky a ve středně vyhřáté troubě upečte.
7.
Upečený koláč vyklopte na tác a pocukrujte.
Hodnotit recept: