Perníkový dortík s hruškami
Kombinace hrušek, perníku a kakaa je originální a rozhodně nebudete litovat, když si kousek dáte třeba k snídani.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na formu
Postup přípravy
Hladkou mouku prosejte do mísy, přidejte prášek do perníku, pudinkový prášek, krupicový a vanilkový cukr a kakao a dobře promíchejte.
Přilijte olej, mléko, med a nakonec žloutky. Bílky vyšlehané do sněhu opatrně vmíchejte do těsta.
Kulatou dortovou formu vymažte tukem a vysypejte hrubou moukou. Hotové těsto vlijte do formy a pečte ho 40 minut v troubě předehřáté na 160 stupňů C.
Mezitím oloupejte hrušky a povařte je krátce ve vodě s cukrem nebo javorovým sirupem, můžete zakápnout sladkým bílým vínem.
Upečený dort vyjměte z formy, doprostřed rozmístěte hrušky a nakonec ozdobte šlehačkou a mandlovými lupínky.
Hodnotit recept: