Řízek s klasickým vídeňským salátem
Až narazíte na telecí, rozhodně si ho dejte. Navíc s výborným vídeňským bramborovým salátem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle potřeby
Postup přípravy
Očištěné brambory vařte ve slupce 20 minut ve vroucí vodě, slijte je a zchlaďte studenou vodou. Oloupejte je, nakrájejte na silnější plátky a vložte do mísy.
Špek nakrájený na kostičky dejte do pánve a nechte ho zezlátnout, pak přidejte cibuli. Až zezlátne, vsypejte cukr, zalijte octem a vývarem a přiveďte k varu.
Odstavte, vmíchejte hořčici, sůl a pepř a touto zálivkou přelijte brambory. Salát nechte odležet aspoň 1 hodinu.
Osušené maso naklepejte přes fólii dotenka, osolte a opepřete. Smetanu vyšlehejte do polotuha a smíchejte ji s vejci.
Každý řízek obalte v mouce, smetanových vejcích a nakonec ve strouhance. V pánvi zahřejte polovinu másla a osmažte na něm dva řízky, pak postup opakujte. Nechte okapat na papírových utěrkách.
Pažitku nasekejte, vmíchejte ji do salátu a podávejte ho jako přílohu k řízkům.
Hodnotit recept: