Kapusta je plná vlákniny a vitaminů, je dostupná i v zimě a navíc je velmi levná. Pokud vás tedy neodrazuje její specifická vůně, když se vaří, směle do ní! Je totiž základním stavebním pilířem české kuchyně a v těchto receptech opravdu stojí za vyzkoušení.
Kapusta, uzené a brambory. Tato kombinace vás nikdy nezklame. Kapustu ale nemusíte jen dusit. Můžete ji totiž společně s bramborami a uzeným masem zapéct jako v tomto receptu.
Zapečené brambory s kapustou a uzeným
Francouzské brambory tak trochu jinak. Vyzkoušejte je s kapustou.celý článek
Máte rádi slané koláče? Vyzkoušejte je z kapusty, která samozřejmě hraje opět hlavní roli. Zkombinujte ji se slaninou a uzeným masem a máte skvělou večeři nebo oběd na další den do práce. Tento slaný koláč totiž chutná skvěle i zastudena.
V polévce je chuť kapusty opravdu hodně výrazná, takže pokud ji milujete, směle do toho. Rozmixujte ji krásně dohladka a servírujte s kopečkem zakysané smetany. Skvěle chutná také s chlebovými krutony.
Růžičková kapusta nemá tak pronikavou chuť jako hlávková, zato se geniálně hodí k zapékání a gratinování. Pro masožrouty přidejte do zapékací mísy plátky opečené anglické slaniny. Pokud chcete oběd lehčí, můžete slaninu nahradit spařenými cherry rajčaty.
Gratinovaná kapusta se slaninou
Že vás zapečená kapusta příliš neláká? V kombinaci se slaninou je neodolatelná!celý článek
Kdo by nemiloval karbanátky? Kapustové mají šťavnatou chuť a jsou tím pravým podzimním obědem. Uzené maso v nich můžete snadno nahradit mletým nebo na kostičky nakrájenou šunkou. Prostě čímkoliv, co máte rádi.