Zapečené brambory s kapustou a uzeným
Francouzské brambory tak trochu jinak. Vyzkoušejte je s kapustou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
800 gbrambory
20 listkapusta hlávková
300 gmaso uzené
2 ksvejce
250 mlsmetana ke šlehání
250 gsýr eidam
podle chuti
sůl
pepř barevný drcený
Postup přípravy
Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 25
1.
Brambory oloupejte a uvařte v osolené vodě do poloměkka. Nakrájejte je na plátky. Kapustové listy spařte a nakrájejte na nudličky, uzené maso pokrájejte nadrobno.
2.
Pekáček nebo zapékací mísu vymažte tukem a skládejte do něj střídavě vrstvu brambor, masa a kapusty. Horní vrstvu by měly tvořit opět brambory.
3.
Nakonec vše zalijte vejcem rozšlehaným ve smetaně se solí a pepřem. Posypte nastrouhaným sýrem, dejte do předehřáté trouby a nechte zapéct při 175 °C asi 25 minut.
Hodnotit recept: