Lehké borůvkové tiramisu
Delikátní moučník má hustou smetanovou konzistenci, voní po kávě a mandlích a není ho nikdy dost.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 balíčekpiškot cukrářský
1 šálekkáva černá
4 polévková lžícelikér mandlový
500 gsýr mascarpone
3 polévková lžícecukr moučka
250 gborůvky čerstvé
Postup přípravy
Čas přípravy: 15
1.
Kávu vlijte s mandlovým likérem do hlubšího talíře a z obou stran v ní smáčejte piškoty, ale ne moc, aby se nerozpadly. Vyložte jimi porcelánovou nebo skleněnou mísu.
2.
Pak prošlehejte mascarpone s cukrem a hmotu navrstvěte na piškoty.
3.
Nechte v lednici uležet asi 3 hodiny, aby se chutě propojily a piškoty natáhly vlhkost.
4.
Před podáváním ozdobte tiramisu očištěnými borůvkami.
Hodnotit recept: