Švédské masové kuličky | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Švédské masové kuličky

50 min. | hlavní chod | 1 283 kJ/porce | 4 porce

Jsou jednoduché, levné, ale mají jednu nevýhodu – nikdy jich nebude dost!

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 ksvejce
1 kscibule kuchyňská
1 polévková lžíceolej
1 polévková lžícemáslo
2 polévková lžícemouka hladká
500 mlvývar hovězí
85 gtoast světlý
500 ghovězí mleté maso
2 polévková lžícekopr čerstvý

podle potřeby

sůl
pepř barevný drcený

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 30
1.

Maso smíchejte s vejcem, rozdrobeným toastovým chlebem a nadrobno nasekanou cibulí, přidejte kopr, sůl a pepř. Vytvořte kuličky (bude jich asi 20), opečte je na oleji a vyjměte.

2.

Do ještě horké pánve dejte máslo, a jakmile se rozpustí, vmíchejte mouku. Orestujte ji a hned zalijte horkým vývarem. Když se vše spojí, vraťte do omáčky kuličky a povařte je 10 minut.

3.

Podávejte s bramborovou kaší, brusinkovým želé a posypané sekaným koprem.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie nankJ 0kJ
Bílkoviny nang 0g
Tuky nang 0g
Sacharidy nang 0g
Cholesterol nanmg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz