Nepečený rybízový dort
Je lehký, ovocný a v parném letním dni to l í d bude ta nejlepší tečka za svátečním obědem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
těsto
Postup přípravy
Na těsto zpracujte v robotu sušenky, brusinky a máslo a napěchujte ho na dno formy. Korpus dejte ztuhnout do lednice.
Plátky želatiny nechte změknout v trošce vody, polovinu rybízu nasypejte na korpus. Tvaroh vyšlehejte s jogurtem, citronovou šťávou a oběma cukry.
Vyždímanou želatinu ohřejte na mírném plameni v pár lžících mléka a míchejte ji do rozpuštění. Přidejte k ní pár lžic tvarohové směsi, a až se s ní spojí, vmíchejte želatinu do zbylé tvarohové hmoty.
Nechte pár minut chladnout v lednici, pak do směsi zapracujte vyšlehanou smetanu. Nalijte na korpus, posypejte zbývajícím rybízem a nechte alespoň 3 hodiny v lednici chladit.
Hodnotit recept: