Cuketový koláč z listového těsta
Díky marinování dostane cuketa netradiční chuť.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle potřeby
Postup přípravy
Z cuket odkrojte stopku a škrabkou je nakrájejte na podélné pruhy.
V míse prošlehejte med, olej, šťávu a špetku kůry z citronu, sůl, bílý pepř a vhoďte najemno nasekaný kopr (pár snítek dejte stranou).
Do této marinády vložte cuketové plátky, dobře je promíchejte rukama a nechte aspoň hodinu v lednici.
Na pomoučeném vále vyválejte těsto na obdélník cca 46x36 cm a přeneste ho na pečicím papírem vyložený plech velký 40x30 cm.
Poklaďte ho polovinou okapaných cuket, pak přidejte na plátky pokrájený sýr a zakončete zase cuketou.
Okraje těsta zahněte dovnitř, potřete je žloutkem a pečte při 210 °C asi 25 minut. Po upečení posypejte posekaným koprem.
Hodnotit recept: