Cuketový salát s krutony a parmazánem
Luxusní salát, ve kterém je hlavní, aby všechno křupalo, jak má.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Plátky bagety nakrájejte na dlouhé prsty, 1 lžíci oleje smíchejte s prolisovaným česnekem, a tímto olejem kousky bagety potřete. V troubě rozpálené na 200 °C je pečte asi 15 minut nebo dozlatova.
Na 1 lžíci olivového oleje pečte asi minutu podélně překrojený chřest s oloupanou spodní čtvrtinou stonku.
Cuketu nakrájejte na velmi tenké podélné plátky, dejte je do mísy s hráškem a natrhanými listy salátu.
Vhoďte chřest i s olejem, osolte, opepřete, přidejte případně i bylinky.
Pokapejte zbývajícím olejem, poklaďte kousky bagety a posypejte sýrem nastrouhaným na hobliny.
Hodnotit recept: