Třešňové minibublaniny
Není lepší letní moučník, než bublanina. Snad až na minibublaninu.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
250 gmouka celozrnná hladká
250 gmouka hladká
200 gcukr moučka
4 ksvejce
100 mlolej
4 polévková lžícejogurt bílý
1 ksprášek kypřící do pečiva
1 špetkavanilka mletá
400 gtřešně
Postup přípravy
Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 20
1.
Ve velké míse ušlehejte vejce s cukrem a vanilkou. Postupně přidávejte mouky smíchané s práškem do pečiva, olej a jogurt.
2.
Ušlehejte hladké těsto. Připravte si 12 formiček, vymažte je máslem a vysypejte moukou. Do každé nalijte těsto asi do výše dvou třetin.
3.
Přidejte vypeckované třešně a koláčky vyskládejte na plech. Pečte je 15 až 20 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
4.
Po upečení je vyklopte a nechte vychladnout na mřížce a pocukrujte.
Hodnotit recept: