Vepřová roláda se slaninou a meruňkami
Roláda je dokonalé jídlo, můžete do ní totiž zabalit přesně to, na co máte chuť. Vyzkoušejte netradiční kombinaci slaniny a sušených meruněk.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 kgvepřová krkovice
100 gmeruňky sušené
8 plátekslanina anglická
3 ksceler řapíkatý
2 ksmrkev
10 snítkatymián
podle potřeby
olej
sůl
pepř barevný drcený
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 60
1.
Vepřovou krkovičku rozřízněte, zlehka naklepejte, osolte a opepřete.
2.
Na maso rozložte plátky slaniny, na kousky pokrájené meruňky a řapíkatý celer. Opatrně zaviňte a zavažte provázkem.
3.
Přemístěte ji do pekáčku, zalijte trochou oleje a obložte kolečky mrkve a zbylého celeru. Nakonec na maso rozložte snítky tymiánu.
4.
Pekáč vložte do rozpálené trouby a roládu pečte při 180 °C zhruba hodinu.
Hodnotit recept: