Hovězí líčka na kořenové zelenině
Neprávem opomíjená a naprosto lahodná část hovězího masa se zase dostává na výsluní.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle potřeby
Postup přípravy
Cibuli a celer nakrájejte na kostičky, mrkev a petržel na kolečka. Maso zbavte blan a nařežte ho na větší kousky.
Do kastrolu nalijte olej a na něm orestujte cibuli dohněda. Přidejte nakrájenou zeleninu a orestujte.
Pak ji odsuňte stranou a do kastrolu přidejte maso. Míchejte, dokud se nezatáhne. Přisypte tymián, přidejte 2 bobkové listy, osolte a opepřete.
Vše promíchejte, zaprašte moukou a zalijte červeným vínem. Dál míchejte. Když směs zhoustne, přilijte polovinu vývaru, přikryjte poklicí a duste až 3 hodiny, aby bylo maso měkké.
Mezitím si připravte šťouchané brambory. Nakrájejte je na kostičky a uvařte doměkka. Pak slijte vodu, přidejte 2 lžíce másla, osolte a brambory rozmačkejte šťouchadlem.
Podle chuti můžete přidat trochu sladké smetany. Nakonec opatrně vmíchejte nadrobno nakrájenou jarní cibulku (můžete ji předtím orestovat na másle). Na talíři ozdobte brambory kolečky pórku.
Hodnotit recept: