Vepřová krkovička s medovou marinádou | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Vepřová krkovička s medovou marinádou

30 min. | hlavní chod | Grilování | 446 kJ/porce | 4 porce

Krkovička je šťavnatá a na vepřové steaky se hodí prostě nejlépe!

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
4 plátekvepřová krkovice

marináda

2 polévková lžícemed
2 polévková lžíceolej olivový extra panenský
2 polévková lžícešťáva citronová

podle chuti

sůl
pepř barevný drcený

Postup přípravy

Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 15
1.

Maso naklepejte a jednotlivé steaky po stranách trochu nařízněte nožem, aby se při pečení nekroutily.

2.

Připravte marinádu: smíchejte olej s medem a citronovou šťávou, lehce osolte, opepřete a promíchejte.

3.

Maso potřete z obou stran marinádou, vložte ho do sáčku nebo mísy s víkem a nechte v chladu alespoň 4 hodiny odležet.

4.

Pak rozpalte na pánvi olej a maso na něm opečte po obou stranách (z každé strany maximálně 5 až 6 minut). Podávejte s vařenými brambory nebo bramborovou kaší.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie nankJ 0kJ
Bílkoviny nang 0g
Tuky nang 0g
Sacharidy nang 0g
Cholesterol nanmg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz