Buřtový koláč
Buřty povýšené do formy dortu skvěle poslouží k večeři, ale i jako příjemné občerstvení pro návštěvu.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Slaninu nakrájejte na tenké nudličky, vložte ji do studené pánve a rozehřejte. Přidejte jemně nakrájenou cibuli a nechte ji zesklovatět.
Přisypejte oloupané a na kolečka nakrájené buřty. Krátce je prohřejte, pánev stáhněte z ohně a směs trochu opepřete.
Toustový chléb nebo pečivo nakrájejte na větší kusy a promíchejte s připravenými buřty. Směsí naplňte dortovou formu vyloženou papírem na pečení.
Zalijte mlékem s rozmíchanými vejci, bylinkami, solí, pepřem a muškátovým květem. V troubě vyhřáté na 170 °C upečte koláč dozlatova.
Hodnotit recept: