Kokosový crumble s rebarborou a jahodami
Bristská klasika, kterou si prostě zamilujete.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
300 grebarbora
250 gjahody čerstvé
100 gcukr hnědý
1 polévková lžíceškrob
1 lžičkaextrakt vanilkový
drobenka
60 gmáslo
60 gcukr krupice
100 gkokos strouhaný
30 gmandle sekané
Postup přípravy
Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 40
1.
Rebarboru očistěte a nakrájejte na malé kousky. Jahody omyjte, nechte okapat, odstopkujte a podle velikosti nakrájejte na poloviny nebo čtvrtiny.
2.
Smíchejte je s rebarborou, posypejte cukrem smíchaným se škrobem, pokapejte vanilkovým extraktem a důkladně promíchejte. Vložte do zapékací mísy.
3.
Z másla, cukru, kokosu a mandlí připravte drobenku, kterou rovnoměrně ovoce posypejte.
4.
Crumble pečte v troubě předehřáté na 190 °C 30 až 40 minut. Podávejte ho horký nebo vlažný.
Hodnotit recept: