Svěží rebarborový dort
Sladkokyselé chuti rebarbory se zkrátka žádné ovoce nevyrovná.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Máslo nakrájené na kostky promíchejte s moukou, práškovým cukrem, vajíčkem a špetkou soli na hladké těsto.
Vypracujte bochánek, zabalte ho do fólie a dejte na 30 minut do lednice.
Rebarboru umyjte, podle potřeby ji oloupejte a nakrájejte na kousky, vložte do hrnce s krupicovým cukrem a několik minut poduste. Odstavte z ohně, nechte vychladnout a sceďte.
Vychlazené těsto rozválejte a dejte do vymazané koláčové formy s vlnitým okrajem. Dobře ho přitlačte, dno propíchejte vidličkou a pečte ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 10 minut.
Korpus vytáhněte z trouby a nechte ho trochu vychladnout. Na předpečené těsto pak rozetřete vanilkový tvaroh vymíchaný s několika kapkami vanilkového extraktu, navrch rozprostřete rebarboru a pečte dalších 10 až 15 minut.
Před podáváním nechte dort mírně vychladnout a posypejte ho práškovým nebo vanilkovým cukrem.
Hodnotit recept: