Rebarborový jogurtový koláč
Díky jogurtu a rebarboře je tento koláč úžasně svěží a přitom božský.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
600 grebarbora
300 gmouka hladká
1 polévková lžíceprášek kypřící do pečiva
100 gmandle mleté
4 ksvejce
250 gcukr krupice
150 mlolej
250 mljogurt bílý
drobenka
50 gmáslo
100 gcukr krupice
60 gmouka hrubá
podle potřeby
máslo
mouka hrubá
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 50
1.
Rebarboru očistěte a nakrájejte na kousky. Z másla, cukru a mouky připravte drobenku.
2.
V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a mandle. Vejce s cukrem vymíchejte do pěny a postupně do ní za stálého míchání zapracujte olej. Nakonec zlehka přimíchejte jogurt a moučnou směs.
3.
Hladké těsto rovnoměrně naneste do velké koláčové formy vymazané máslem a vysypané moukou. Navrch rozložte rebarboru a posypejte ji drobenkou.
4.
Pečte 40 až 50 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
Hodnotit recept: