Skořicová bábovka
Bábovka z rozinek, ořechů, jablek, skořice a mouky. Můžeme přelít čokoládovou polevou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
0,5 hrnekrozinky
0,5 hrnekořechy mleté
1 balíčekcukr vanilínový
1 hrnekolej
1 ksprášek kypřící do pečiva
1 hrnekcukr krystal
2 hrnekmouka hladká
3 ksjablko
3 lžičkaskořice mletá
na formu
1 lžícemouka
1 lžícetuk
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 50
1.
Předem namočte rozinky.
2.
Mouku s práškem do pečiva prosejte do mísy.
3.
Přidejte skořici, cukr krystal a skořicový cukr, rozinky, ořechy a dobře promíchejte.
4.
Oloupejte a nastrouhejte jablka. Vymačkejte z nich přebytečnou šťávu.
5.
Do těsta přilijte olej a přidejte jablka.
6.
Ze všech přísad vypracujte hladké těsto.
7.
Formu vymažte tukem, vysypejte hrubou moukou a naplňte těstem.
8.
Pečte 40 až 50 minut v troubě vyhřáté na 190 °C.
Hodnotit recept: