Jehněčí kotlety v portském víně
Specifická chuť jehněčího si na grilu báječně rozumí se sladkostí portského vína. Vyžkoušejte to na vlastní chuťové pohárky.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
4 ksjehněčí kotleta
marináda
120 mlvíno portské
1 polévková lžícedžem brusinkový
1 polévková lžíceocet balsamico
50 gcukr hnědý
1 lžičkakůra citrónová
1 kslist bobkový
1 lžičkatymián drcený
podle chuti
sůl
pepř barevný drcený
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 20
1.
Všechny suroviny na marinádu dejte do rendlíku a svařte je.
2.
Po vychladnutí do ní naložte naklepané, osolené a opepřené kotlety. Nechte naložené nejméně 6 hodin, ideálně přes noc.
3.
Pak maso vytáhněte, nechte důkladně okapat a grilujte na rozpáleném grilu asi 7 minut z každé strany.
Hodnotit recept: