Lepkavá kuřecí křídla na gril
Díky skvělé marinádě získají křídla nádherně křupavou kůži.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
16 kskuřecí křídla
8 polévková lžíceomáčka sójová
8 polévková lžícecukr hnědý
4 polévková lžícedžus ananasový
4 polévková lžícevíno červené
1 špetkasůl
Postup přípravy
Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 30
1.
Smíchejte víno, džus, hnědý cukr, sůl a sójovou omáčku v pánvi a míchejte, dokud se cukr úplně nerozpustí a marináda nezhoustne.
2.
Hotovou marinádou potřete křidýlka, uložte je do zipovacího sáčku, vytlačte z něj vzduch a maso nechte odležet 24 hodin.
3.
Pak křídla za občasného potírání zbylou marinádou grilujte asi 20 minut, raději zvolna a déle než zprudka, protože tak by se nepropekla až ke kosti.
Hodnotit recept: