Kuřecí křidýlka na whisky
Vyzkoušejte pro jednou míst o grilu plech a troubu, nebudete litovat.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle potřeby
Postup přípravy
Křidýlka omyjte, osušte, palici česneku přepulte a vše potřete solí a olejem. Pečte při 180 °C 45 minut.
Až se bude blížit čas, kdy bude kuře hotové, svařte si v pánvi omáčku. Na oleji osmahněte cibuli, pak přidejte utřený česnek.
Zalijte whisky a nechte odpařit alkohol. Přidejte ostatní suroviny a míchejte, dokud se vše nespojí a nezhoustne. Křidélka pak v omáčce obalte a nechte je ještě pár minut v troubě. Omáčka by měla na jejich povrchu začít bublat, ale ne se připékat.
Podávejte s bílým pečivem, na které si vymáčknete stroužky upečeného česneku.
Hodnotit recept: