Sezonní recepty: Připravte si božská jídla z kedluben a ředkviček | Recepty.Blesk.cz

Sezonní recepty: Připravte si božská jídla z kedluben a ředkviček

  • Foto: shutterstock.com
    27dubna   2016  /  06:00

    Zelenina z vlastní zahrádky chutná nejlíp, ale dobrou práci odvede i ta kupovaná. Ostatně můžete se o tom přesvědčit sami. Tyto recepty vyjdou na pár korun, ale jejich chuť je božská.

  • Kedlubnové karbanátky

    Foto: shutterstock.com

    Budete potřebovat (na 4 porce):

    *500 g mletého masa (směs hovězího a vepřového)
    *2 kedlubny
    *4 vejce
    *1 cibuli
    *zelenou petrželku
    *2 lžíce hladké mouky
    *strouhanku podle potřeby
    *sůl
    *mletou sladkou papriku
    *mletý černý pepř
    *olej

     

    Postup:

    Maso smíchejte s oloupanou kedlubnou nastrouhanou nahrubo, přidejte vejce, nasekanou cibuli a zelenou petrželku, mouku a strouhanku. Ochuťte solí a kořením, vše dobře promíchejte a ze směsi tvořte karbanátky, ty smažte z obou stran v rozpáleném oleji.

  • Zapečené kedlubny

    Foto: shutterstock.com

    Budete potřebovat (na 1 formu):

    *6 až 8 kedluben
    *250 g anglické slaniny
    *2 vejce
    *50 ml zakysané smetany
    *50 ml smetany ke šlehání
    *1 hrst nasekané petrželky
    *4 stroužky česneku
    *strouhaný tvrdý sýr
    *sůl
    *mletý černý pepř
    *máslo na formu

     

    Postup:

    Oloupané kedlubny nakrájejte na silnější plátky a povařte je v osolené vodě do poloměkka. Zapékací formu vytřete máslem a na dno rozložte polovinu slitých a dobře okapaných kedluben, přidejte vrstvu anglické slaniny pokrájené na drobné kostičky a zakryjte ji zbylými kedlubnami. Vše zalijte solí a pepřem ochucenou směsí, kterou jste ruční metličkou vypracovali z vajec, obou druhů smetany, petrželky a prolisovaného česneku. Povrch posypte sýrem a v troubě vyhřáté na 150 °C zapékejte asi 25 minut.

  • Jarní ředkvičkový salát

    Foto: shutterstock.com

    Budete potřebovat (na 4 porce):

    *600 g brambor
    *8 vajec vařených natvrdo
    *3 svazky ředkviček
    *libovolné bylinky (pažitku, zelenou petrželku, kopr)

     

    Na dresink:
    4 lžíce zakysané smetany
    *2 lžíce olivového oleje
    *1 lžíci plnotučné hořčice
    *sůl
    *mletý černý pepř

     

    Postup:

    Ve slupce vařené zchladlé brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. Smíchejte je s pokrájenými vejci a plátky ředkviček. Do základu nakonec zlehka vmíchejte dresink: všechny ingredience smíchejte a prošlehejte ruční metlou.

  • Osvěžující okroška

    Foto: shutterstock.com

    Budete potřebovat (na 4 porce):

    *4 brambory
    *2 svazky ředkviček
    *1 salátovou okurku
    *6 vajec vařených natvrdo
    *1 svazek jarní cibulky
    *1 l mléka
    *3 až 4 lžíce majonézy
    *250 ml vody
    *sekanou zelenou petrželku
    *sůl
    *mletý černý pepř
    *ocet

     

    Postup:

    Oloupané brambory uvařte v osolené vodě a upravte je na kostičky. Ředkvičky pokrájejte na drobné kousky a oloupanou okurku a vejce na kostičky. Vše přendejte do mísy a přidejte nasekanou cibulku. Zeleninu zalijte mlékem rozšlehaným s majonézou, do kterého přidáte podle potřeby vodu z brambor. Polévku osolte, ochuťte pepřem a octem a na závěr do ní vmíchejte nasekanou petrželku. Polévku podávejte dobře vychlazenou.

     

    VYZKOUŠEJTE RECEPTY:

    BRETAŇSKÉ FAZOLE

    LEDOVÝ SALÁT S EXTRA ZÁLIVKOU

     

    DALŠÍ ZELENINOVÉ RECEPTY

/
Autor: red

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz