Utopenci podle Dity P: Připravte si dokonalý vyprošťovák | Recepty.Blesk.cz

Utopenci podle Dity P: Připravte si dokonalý vyprošťovák

Dita P. nedá dopustit na českou kuchyni
Dita P. nedá dopustit na českou kuchyni
Foto: profimedia.cz
15.04.2016 / 06:00

Utopenci jsou naprostá klasika, která by neměla chybět v žádné správné hospůdce. K pivu totiž chutnají snad nejlépe. Oceníte je ale i den poté, co jste to s pivem poněkud přehnali. Připravte si dokonalé vyprošťovací utopence podle Dity P. Ale dejte si na čas, aby se opravdu naleželi.

Foto: www.ditap.cz

Na dvoulitrovou sklenici budete potřebovat:

 

1 kg špekáčků s vysokým obsahem masa
sůl a pepř
5 cibulí nakrájených na tenká kolečka
3 feferonky nakrájené na tenké proužky + 2 v celku

 

Na lák:

750 ml octa
2 lžíce krupicového cukru
4 bobkové listy
10 kuliček celého černého pepře
5 kuliček nového koření
1 lžička hořčičných semínek

 

Postup:

Nejdřív si připravím lák. Do kastrolu naliju ocet, přidám cukr a všechno koření a na mírném plameni zahřívám až skoro k bodu varu a míchám, aby se cukr rozpustil. Sundám z plotny a nechám vychladnout.

 

Špekáčky oloupu a každý podélně nakrojím tak, aby na jedné straně držel při sobě. Na vnitřní, rozevřené straně je osolím, opepřím, proložím plátky cibule a pár proužky feferonek. Špekáčky sklapnu do původního tvaru, propíchám je vidličkou, aby dobře nasály lák, a případně je spojím párátkem, aby držely pohromadě.

 

A teď je pěkně utopím. Na dno sklenice rozložím cibuli, pár proužků feferonek nebo jednu v celku a pak špekáčky. Další vrstva je stejná: cibule, feferonky a špekáčky. Poslední vrstva je cibulová. Pěkně je ve sklenici přimáčknu a zaliju lákem, aby byly všechny utopené. A teď už musím jen 10 dní vydržet.

 

Tento recept a mnoho dalších najdete v kuchařce Deník Dity P. 2. Foto: www.ditap.cz





VYZKOUŠEJTE I DALŠÍ RECEPTY:

MŮJ OBLÍBENÝ MRKVOVÝ DORT

MEDOVÉ KOLENO NA PIVĚ


DALŠÍ RECEPTY NA CHUŤOVKY

FotoFoto

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz