Velikonoční nádivka s uzeným masem
Do této nádivky s uzeným masem se přidává petržel, kterou můžeme jednoduše nahradit mladými kopřivami.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle potřeby
Postup přípravy
Uzené maso vložte do hrnce s vodou tak, aby bylo potopené, a přiklopené ho vařte 1 hodinu. Vývar z masa nevylévejte.
Maso nakrájejte na drobné kostky.Rohlíky natrhejte do mísy, zalijte vývarem nebo mlékem a nechte chvíli nasáknout. Propracujte rukama.
Velkou hrst kopřiv spařte vroucí vodou, sceďte, přelijte studenou vodou a vymačkejte z nich tekutinu. Místo kopřiv můžete použít kadeřavou petržel. Bylinku nakrájejte nadrobno.
Oddělte žloutky od bílků a z bílků vyšlehejte sníh.K rohlíkům přidejte maso, bylinku, trochu soli a pepře a spolu se žloutky promíchejte. Přidejte našlehané bílky.
Máslem vytřenou formu vysypte strouhankou, náplň rozprostřete do pekáče a vložte do trouby předehřáté na 180 ⁰C a nechte péct asi půl hodiny. Doba pečení se bude řídit vrstvou, kterou jste do pekáčku vložili.
DALŠÍ RECEPTY:
KŘENOVÁ OMÁČKA OD BABIČKY
ZAPEČENÝ LILEK
VYZKOUŠEJTE MASOVÉ RECEPTY
Hodnotit recept: