Hříšné dezerty nejen pro zamilované: Oslaďte si neděli! | Recepty.Blesk.cz

Hříšné dezerty nejen pro zamilované: Oslaďte si neděli!

  • Foto: shutterstock.com
    14února   2016  /  06:00

    Dokažte svému miláčkovi, že vaše láska chutná sladce. Je jedno, jestli mu upečete a nazdobíte sváteční dort nebo vsadíte na perníkové srdce či jinou mlsku. Tip máme i pro ty z vás, které se do pečení dvakrát nehrnou.

  • Srdíčkový dort

    Foto: shutterstock.com

    Budete potřebovat (na 1 korpus):

    *3 vejce
    *70 g krupicového cukru
    *90 g hladké mouky
    *30 g oleje
    *tuk a hrubou mouku na formu

    Na krém:

    *100 g krupicového cukru
    *250 ml mléka
    *1 sáček vanilkového pudinku
    *150 ml smetany ke šlehání

    Na dohotovení:

    *250 g marcipánové nebo fondánové potahovací hmoty
    *červenou potravinářskou barvu
    *kapku alkoholu nebo potravinářské lepidlo

     

    Postup:

    Vejce s cukrem vyšlehejte, do pěny vmíchejte hladkou mouku a olej. Vypracované těsto nalijte do tukem vytřené a hrubou moukou vysypané formy ve tvaru srdce (může být i kruhová) a v troubě vyhřáté na 170 °C pečte asi 15 až 20 minut.

     

    Vychladlý korpus dvakrát prořízněte a na pláty naneste dvě vrstvy zchladlého krému. V menším množství mléka rozmíchejte pudinkový prášek a směs nalijte do zbylého mléka, které jste přivedla k varu. Za stálého míchání uvařte pudink. Do vychladlého zašlehejte cukr a šlehačku vyšlehanou ze smetany.

     

    Sestavený dort potáhněte plátem bílé marcipánové nebo fondánové hmoty (200 g). Zbylou hmotu rozdělte na dvě části, jednu obarvěte potravinářskou barvou do sytého červeného odstínu a zbylou jen lehce dorůžova. Z obou pak vyválejte slabší pláty, z nichž můžete rádýlkem vykrajovat nebo formičkami vypichovat zdobné prvky. K dortu je lepte pomocí kapky tvrdého alkoholu nebo potravinářským lepidlem.

  • Sváteční cupcakes

    Foto: shutterstock.com

    Budete potřebovat (na 12 kousků):

    *120 g měkkého másla
    *170 g krupicového cukru
    *2 vejce
    *2 lžíce práškového kakaa
    *200 g hladké mouky
    *1 lžičku kypřicího prášku
    *50 ml mléka
    *špetku soli
    *tuk na formičky

    Na dohotovení:

    *150 ml smetany ke šlehání
    *moučkový cukr podle chuti
    *cukrářské zdobení

     

    Postup:

    Máslo utřete s krupicovým cukrem, do pěny postupně po jednom zašlehejte vejce a po troškách přisypávané prosáté kakao. Do základu střídavě vmíchejte směs mouky s kypřicím práškem a solí a mléko. Dobře propracované těsto nalijte do tukem vytřených formiček a v troubě vyhřáté na 180 °C pečte asi 20 minut. Vychladlé kousky ozdobte smetanou vyšlehanou s moučkovým cukrem (můžete přidat ztužovač šlehačky) a cukrářskými srdíčky.

  • Linecké pokušení

    Foto: shutterstock.com

    Budete potřebovat (na cca 20 kousků):

    *300 g hladké mouky
    *100 g moučkového cukru
    *200 g másla
    *2 žloutky

    Na dohotovení:

    *rybízovou nebo malinovou marmeládu
    *moučkový cukr

     

    Postup:

    Do směsi mouky s cukrem přidejte drobně pokrájené tuhé máslo a žloutky. Rukama nebo v hnětači vypracujte těsto, které zabalené ve fólii nechte odpočinout asi 12 hodin. Z odleželého těsta vyválejte na pomoučeném válu plát silný 3 mm a vypichovačkou z něj tvořte srdíčka a v polovině z nich vypíchněte ještě jedno menší. Kousky přeložte na plech s papírem na pečení a v troubě vyhřáté na 170 °C je pečte 5 až 8 minut. Zchladlé slepujte marmeládou, vždy plné srdíčko s děrovaným. Před podáváním je poprašte moučkovým cukrem.

  • Perníčky z lásky

    Foto: shutterstock.com

    Budete potřebovat (na cca 20 kousků):

    *140 g moučkového cukru
    *2 vejce
    *100 g měkkého másla
    *2 lžíce tekutého medu
    *3 lžičky perníkového koření
    *400 g hladké mouky
    *1 lžičku jedlé sody

    Na polevu:

    *2 lžíce horké vody
    *2 lžíce citronové šťávy
    *prosátý moučkový cukr podle potřeby
    *potravinářskou barvu

    Na dohotovení:

    *cukrářské zdobení

     

    Postup:

    Cukr utřete s medem a máslem, do pěny přidejte med a koření, pak vmíchejte směs mouky se sodou. Důkladně vypracované těsto nechte v chladničce odležet asi 30 minut. Na pomoučeném válu z něj poté vyválejte silnější plát, ze kterého vypichujte srdíčka. Překládejte je na plech s papírem na pečení a v troubě vyhřáté na 180 °C pečte asi 8 minut. Vychladlé perníčky, které jsou ihned měkké, přizdobte bílkovou polevou. Do misky nalijte horkou vodu a citronovou šťávu a postupně přisypávejte prosátý moučkový cukr, který zašlehávejte metličkou. Když poleva získá hladkou hustší konzistenci, obarvěte ji potravinářskou barvou. Nakonec perníčky dekorujte cukrářským zdobením.

  • Srdíčka z lázně

    Foto: shutterstock.com

    Budete potřebovat (na cca 10 kousků):

    *500 g bílé čokolády (nebo 250 g bílé a 250 g tmavé)
    *250 ml smetany ke šlehání

     

    Postup:

    V kastrolku na mírném plameni přiveďte smetanu k varu a za stálého míchání v ní rozpusťte poloviční množství čokolády nalámané na kousky. Směs krátce povařte a vychladlou uložte do chladničky na cca 12 hodin. Poté ji vyšlehejte do pevné pěny. Zbylou čokoládu rozlámejte na kousky, vložte ji do kastrolku a ve vodní lázni ji rozpusťte. Tekutou nalijte na podložku s papírem na pečení, rozetřete ji do tenké vrstvy a nechte v chladu ztuhnout. Pak z ní vypichujte nebo vykrajujte srdíčka, která slepujte k sobě po dvou připravenou čokoládovou pěnou.

/
Autor: red

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz