VIDEO: Rychlé moučníky z mikrovlnky, které zvládne úplně každý | Recepty.Blesk.cz

VIDEO: Rychlé moučníky z mikrovlnky, které zvládne úplně každý

  • Foto: shutterstock.com
    7února   2016  /  06:00

    Pečení v mikrovlnce šetří čas a v porovnání s klasickým elektrickým sporákem i energii. Ale svou daň si přece jen vybírá: nikdy se nedočkáme kyprého těstíčka s typickou křupavou kůrčičkou. Pokud vám to nevadí, připravte si nejlépe kulatou nádobu z varného skla, nezdobeného porcelánu nebo speciální výrobek určený pro mikrovlnky a dejte se do díla!

  • Tvaroháček se zmraženým ovocem

    Video se připravuje ...
    Buchty z mikrovlnné trouby jsou skvělé a zvládne je každý • 

    Budete potřebovat (na 4 porce):

    *250 g měkkého tvarohu
    *3 vejce
    *80 g moučkového cukru
    *200 g piškotů
    *200 ml mléka
    *1 lžíci citronové šťávy
    *1 lžičku nastrouhané citronové kůry
    *250 g mraženého ovoce (jahody, maliny)
    *špetku soli
    *máslo na formu

     

    Postup:

    Tvaroh smíchejte s vejci, cukrem, podrcenými piškoty, mlékem, citronovou šťávou i kůrou a solí. Poté přidejte polorozmražené ovoce, které případně podle chuti přislaďte. Dobře promíchanou směs vlijte do máslem vytřené kulaté nádoby, přikryjte ji víkem a vložte do mikrovlnné trouby nastavené na nejvyšší výkon asi na 10 až 11 minut, těsto musí ztuhnout. Poté tvaroháček nechte ve vypnuté mikrovlnce ještě asi 5 minut odležet. Podávejte vychlazený.

  • Buchta s drobným ovocem

    Video se připravuje ...
    Buchta z mikrovlnné trouby je překvapivě snadná a přitom chutná báječně! • 

    Budete potřebovat (na 4 porce):

    *3 vejce
    *1 lžíci krupicového cukru
    *3 lžíce polohrubé mouky
    *250 g drobného ovoce (jahody, maliny, rybíz)
    *olej na formu

     

    Postup:

    Z oddělených bílků vyšlehejte pevný sníh a po troškách do něj zvolna zašlehejte cukr, žloutky a mouku. Vypracované těsto nalijte do olejem vytřené kulaté nádoby a povrch poklaďte vrstvou ovoce. Nepřikrytou nádobu vložte na 7 až 8 minut do mikrovlnné trouby nastavené na střední výkon (cca 70 %). Těsto musí ztuhnout. Poté buchtu nechte ve vypnuté mikrovlnce ještě asi 2 minuty odležet. Podávejte ji teplou nebo zastudena.

  • Ořechová buchta

    Foto: shutterstock.com

    Budete potřebovat (na 4 porce):

    *5 vajec
    *70 g rostlinného tuku
    *150 g ovesných vloček
    *1 lžičku kypřicího prášku
    *50 g nastrouhané čokolády
    *150 g strouhaných vlašských ořechů
    *200 ml mléka
    *120 g krupicového cukru
    *máslo na formu

     

    Postup:

    Oddělené žloutky utřete s tukem, do pěny zapracujte vločky smíchané s kypřicím práškem a vmíchejte čokoládu, ořechy a mléko. Z  bílků vyšlehejte v jiné míse pevný sníh, zašlehejte do něj cukr a důkladně vmíchejte do žloutkového základu, nesmí se tvořit žmolky. Těsto nalijte do máslem vytřené formy a bez přikrytí ji vložte do mikrovlnné trouby nastavené na plný výkon asi na 12 minut. Poté buchtu nechte ve vypnuté mikrovlnce ještě asi 2 minuty odležet.

  • Banánový dortík

    Foto: shutterstock.com

    Budete potřebovat (na 4 porce):

    *500 g banánů
    *2 vejce
    *5 lžic mléka
    *100 g másla
    *130 g krupicového cukru
    *1 sáček vanilkového cukru
    *1 lžíci práškového kakaa
    *150 g polohrubé mouky
    *necelou 1 lžičku kypřicího prášku
    *máslo na formu

     

    Postup:

    Oloupané banány pokrájejte na menší kousky a spolu s vejci, mlékem, máslem, oběma cukry a kakaem je rozmixujte dohladka. Ovocnou hmotu důkladně vmíchejte do směsi mouky s kypřicím práškem. Těsto nalijte do máslem vytřené kulaté formy, bez přikrytí ji vložte do mikrovlnné trouby nastavené na plný výkon asi na 8 až 10 minut, povrch moučníku musí být suchý. Poté dortík nechte ve vypnuté mikrovlnce ještě asi 2 minuty odležet.

/
Autor: Tamara Dobrovolná

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz