VIDEO: Šéfkuchař vás naučí bleskového lososa s opečenými bramborami a květákem | Recepty.Blesk.cz

VIDEO: Šéfkuchař vás naučí bleskového lososa s opečenými bramborami a květákem

Foto: shutterstock.com
18.01.2016 / 06:00

Losos je v Čechách snad nejpopulárnější ryba. A to nejen pro svoji jedinečnou chuť, ale také díky tomu, že obsahuje minimum kostí a je hned připravený. Vyzkoušejte si ho připravit s opečenými bramborami, mrkví a květákem podle videoreceptu Radka Davida, šéfkuchaře restaurací Babiččina zahrada a La Veranda.

Video se připravuje ...
Jak na rychlý filet z lososa se zeleninou a bramborami vás naučí Radek David, šéfkuchař restaurací Babiččina zahrada a La Veranda • 

Budete potřebovat (pro 2 osoby):

* 2 x 200g filet z lososa s kůží

* 3 mladé mrkve

* 10 menších brambor uvařených ve slupce

* květák

* olej

* máslo

* hrst kopru, najemno nasekat

* 200 ml vývaru

* sůl, pepř

 

Postup:

Filet z lososa rozkrojte tak, že porci v půlce rozříznete, ale nedoříznete až do kůže, aby vám po rozevření vznikl takzvaný "motýlek". V hrnci dejte vařit vodu, osolte ji, a jakmile začne vřít, dejte do ní očistěnou mrkev a nechte zvolna vařit. Asi po 5 minutách přidejte květák rozebraný na růžičky. Jakmile je zelenina na skus, slijte ji a dejte zchladit do mísy s ledovou vodou.

 

V pánvi rozehřejte olej a dejte na něj opékat brambory rozříznuté na půlky a opečte je z obou stran. Lososa z obou stran osolte a opepřete a dejte ho opékat na pánev s rozehřátým olejem a máslem. Vytáhněte ho z pánve a do výpeku přidejte ještě trošku másla, vývaru a kopru, abyste vytvořili omáčku.

FotoFoto

Diskuse k článku

.

Bramborový salát 7x jinak: Podle Dity P. i Zdeňka Pohlreicha

Každá rodina má jistě svůj tradiční recept na bramborový salát. Pokud ale máte chuť letos udělat změnu nebo si říkáte, že k majonézové klasice by se hodila ještě nějaká méně tradiční či odlehčená varianta, inspirujte se

Bábovky nejen na neděli: Hříšně čokoládová, citronová nebo tvarohová? Všechny chutnají skvěle!

Bábovka je tradiční nedělní klasika, která nikoho neurazí. Každá kuchařka má spoustu zaručeně těch nejlepších receptů a je jen na vás, která vám chutná nejvíc. Někdo má rád bábovku suchou, jiný miluje, když se rozplývá na

Nejlepší recepty z vepřového! Bůček, rolády, kotlety nebo dušené soté

Že je vepřové maso moc tučné? Dnešní vepříci mají maso mnohem libovější! Proč si tedy čas od času nedopřát právě vepřové? Navíc z něj lze připravit na tisíc různých receptů a využít se dá téměř všechno – od bůčku přes kotlety a

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz