Fazolačka s masem
Luštěniny jsou zdravé, levné a skvěle zasytí. V podobě svačinové polévky je budete zbožňovat.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Fazole namočte přes noc do vody ve větším hrnci. Druhý den vodu nevylévejte, ale uvařte v ní fazole doměkka.
Cibuli a česnek oloupejte, nasekejte a zpěňte na másle. Přidejte nakrájené maso a zprudka orestujte.
Rajčata spařte ve vroucí vodě, oloupejte a nakrájejte na kostky. Cuketu omyjte a nakrájejte na kostičky. Přidejte ji do hrnce, podlijte vývarem, ochuťte tymiánem, solí a pepřem.
Přikryjte a vařte asi 35 minut na mírném ohni. Nakonec přidejte vařené fazole, polévku prohřejte a podávejte.
Hodnotit recept: