Obrácený hruškový koláč
Právě teď voní a chutnají nejlépe! Uvařte nebo upečte podzimní menu z jablek a hrušek.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
náplň
Postup přípravy
Hluboký plech vyložte pečicím papírem, vymažte máslem a vysypejte hnědým cukrem.
Hrušky oloupejte, očistěte, nakrájejte na plátky a poskládejte na cukr. Posypejte skořicovým cukrem.
Vejce rozdělte a ve větší míse ušlehejte žloutky s moučkovým a vanilkovým cukrem. Do pěny zapracujte mléko a olej.
Přidejte mouku s práškem do pečiva, kakao a zázvor. Nakonec vmíchejte do těsta tuhý sníh z bílků.
Těsto rovnoměrně nalejte na hrušky a dejte péct na 35 minut do trouby předehřáté na 180 °C.
Hodnotit recept: