Segedínský guláš | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Segedínský guláš

90 min. | hlavní chod | 11 833 kJ | 1 kus

Chcete si dát něco opravdu pikantního? Vyzkoušejte šťavnatý guláš podle receptu maďarské kuchyně.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porci
800 gvepřová plec
1 kslist bobkový
3 kscibule kuchyňská
2 stroužekčesnek
1 ksfeferonka červená
1 špetkakmín mletý
1 polévková lžícepaprika mletá sladká
100 mlmléko
1 polévková lžícemouka hladká
100 gslanina
50 gsádlo
1 špetkatymián sušený
1 kelímeksmetana zakysaná
500 gzelí kysané

podle chuti

sůl
pepř černý drcený

Postup přípravy

Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 60
1.

Na sádle opečte na kostičky nakrájenou slaninu. Přidejte nasekanou cibuli a orestujte ji.

2.

Do hrnce vložte na kostičky nakrájené maso, prolisované stroužky česneku, mletou papriku, nasekanou feferonku, bobkový list, vše promíchejte a duste pod pokličkou.

3.

Později podle potřeby podlijte vodou. V polovině vaření přidejte pokrájené zelí, trochu sušeného tymiánu a guláš dál duste.

4.

V hrnečku rozmíchejte smetanu s mlékem a hladkou moukou. Směs nalijte do guláše a vše promíchejte.

5.

Osolte, opepřete a podle chuti ještě můžete dochutit trochou octa. Podávejte s knedlíkem.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g Celkem
Energie nankJ 0kJ
Bílkoviny nang 0g
Tuky nang 0g
Sacharidy nang 0g
Cholesterol nanmg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz