Špenátový nákyp | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Špenátový nákyp

40 min. | hlavní chod | 1 745 kJ/porce | 5 porcí

Milujete těstoviny, ale vaříte pořád dokola jen ty stejné, podle osvědčených receptů? Vyzkoušejte je pro změnu zapéct se špenátem a sýrem. Nebudete litovat.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porcí
250 gnudle široké
500 gšpenát čerstvý
500 ghovězí mleté maso
250 gsýr ementál plátky
2 kscibule kuchyňská
2 polévková lžíceolej
3 polévková lžíceprotlak rajčatový
1 stroužekčesnek

podle chuti

sůl
pepř bílý drcený

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 20
1.

Cibuli a česnek očistěte a nadrobno nakrájejte. Na větší pánvi rozehřejte olej a zpěňte na něm cibulku, až zesklovatí. Přidejte česnek a mleté maso. Směs podle chuti osolte a okořeňte. Opékejte asi 5 minut, přidejte rajský protlak, očištěný špenát a duste doměkka.

2.

Nakonec dejte do vyhřáté trouby na 180 °C a zapečte do zlatohněda.

3.

Uvařené těstoviny sceďte, propláchněte a nechte okapat.

4.

Do vymaštěné zapékací mísy rozložte polovinu těstovin, navrstvěte polovinu masovo-špenátové směsi a obložte několika plátky sýra. Postup opakujte se zbytkem surovin.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 486,3kJ 1 744,9kJ
Bílkoviny 6,5g 23,4g
Tuky 4,3g 15,6g
Sacharidy 13,2g 47,3g
Cholesterol 4,2mg 15mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz