Špenátový nákyp
Milujete těstoviny, ale vaříte pořád dokola jen ty stejné, podle osvědčených receptů? Vyzkoušejte je pro změnu zapéct se špenátem a sýrem. Nebudete litovat.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Cibuli a česnek očistěte a nadrobno nakrájejte. Na větší pánvi rozehřejte olej a zpěňte na něm cibulku, až zesklovatí. Přidejte česnek a mleté maso. Směs podle chuti osolte a okořeňte. Opékejte asi 5 minut, přidejte rajský protlak, očištěný špenát a duste doměkka.
Nakonec dejte do vyhřáté trouby na 180 °C a zapečte do zlatohněda.
Uvařené těstoviny sceďte, propláchněte a nechte okapat.
Do vymaštěné zapékací mísy rozložte polovinu těstovin, navrstvěte polovinu masovo-špenátové směsi a obložte několika plátky sýra. Postup opakujte se zbytkem surovin.
Hodnotit recept: