Jak zabalit svačinu? Na ubrousky, papírové pytlíky a mikroten zapomeňte | Recepty.Blesk.cz

Jak zabalit svačinu? Na ubrousky, papírové pytlíky a mikroten zapomeňte

  • Pokud chcete mít jistotu, že vaše dítě vyndá svačinu z batohu, hezky ji zabalte.
    Zdravý box - krabička na svačinu FreeWater Marťánci, www.prvnacek-shop.cz, 219 KčSKIP HOP Zoo Krabička na svačinu Opička - 4-dílná, www.prodeti.cz, 299 KčZdravá lahev Logo 1l, www.darababy.cz, 239 Kč
    Doprava
    Kamera21
    Pokud chcete mít jistotu, že vaše dítě vyndá svačinu z batohu, hezky ji zabalte.
    Foto: profimedia.cz
    1září   2015  /  06:00

    Je tu nový školní rok a s ním i čas začít opět pravidelně připravovat dětem svačiny. Ty jsou spolu se snídaní naprosto nepostradatelné, mohou mít totiž přímý vliv na výkon vašich potomků škole. Bez svačiny totiž budou během dne muset bojovat s únavou a nesoustředěním. Jak je ale přesvědčit, že "sváča" je fajn věc? Hezky ji zabalte.

  • Pestrobarevné krabičky pro malé i teenagery

    Papírové svačinové pytlíky a obrousky, z nichž část vždy skončila v našem žaludku, protože se nalepily na chléb i na to, čím byl naplněný, jsou už dávno přežitkem. Stejně tak nejsou nejlepší volbou mikrotenové sáčky, v nichž se svačina pomačká, připadně rozdrobí. Nejlepší volbou jsou plastové krabičky opatřené praktickým zavíráním, které zaručuje, že svačina neskončí rozpatlaná v batohu. Vyrábějí se v různých barvách a designech, takže se zavděčíte malým i velkým, holkám i klukům. Součástí některých jsou také menší misky či oddělené boxy, díky kterým se svačina nemusí omezovat jen na jeden sendvič.

    Foto: archiv prvnacek-shop.cz Zdravý box - krabička na svačinu FreeWater Marťánci, www.prvnacek-shop.cz, 219 Kč

    Foto: archiv prodeti.cz SKIP HOP Zoo Krabička na svačinu Opička – 4dílná, www.prodeti.cz, 299 Kč

    Foto: archiv ecobag.cz Dětská dóza na svačinu s víkem v termoobalu, www.ecobag.cz, 429 Kč

  • Vyzkoušejte sáčky se zipem

    Sendvič, sušenky, cereálie nebo například pokrájené jablíčko můžete zabalit také do takzvaných zip lock sáčků. Jde o speciální obaly z omyvatelného materiálu se zapínáním na "suchý" zip. Stejně jako krabičky šetří životní prostředí, protože nevyhazujete stále další a další plastové pytlíky.

    Foto: archiv IKEA Uzavíratelný plastový sáček ISTAD, IKEA, 79 Kč/50 ks

  • Pořiďte si speciální obaly na ovoce či moučníky

    Banán a jablko, hruška a několik mandarinek nebo hroznové víno se skvěle hodí ke každé svačině. Vybírejte ho podle ročního období nebo chuti dítěte. Správnou volbou je i zelenina. Musíte jen vědět, jak na to. Dítě, které nesnáší normální rajčata, je schopno spořádat například krabičku drobných cherry rajčat. Součástí svačiny může být i malá sladkost, ale zde je potřeba dbát na to, aby se nejednalo o tukem a cukrem nabitý snack. Postačí například malý kousek ovocného koláče, bábovky nebo třeba muffin. Zabalit je můžete do klasického jídelního boxu nebo si pořiďte speciální obaly.

    Foto: archiv Tescoma Pouzdro na banán PRESTO, Tescoma, 49 Kč

    Foto: archiv Tescoma Odpeckovač hroznů PRESTO, Tescoma, 79 Kč/2 ks

  • Nepodceňujte pitný režim

    Ke svačině je důležité dětem přibalit i láhev s nápojem. Nedostatek tekutin totiž může vašemu potomkovi pořádně zkomplikovat celé dopoledne, protože bývá provázen únavou, poruchami soustředění nebo bolestmi hlavy. Během dne by mělo dítě vypít minimálně 2 až 3 litry tekutin, a to samozřejmě i v době, kdy je ve škole. Nejlepší volbou je neochucená neperlivá voda, vhodné jsou ale i ovocné šťávy a 100% ovocné džusy ředěné vodou nebo neslazené ovocné čaje. Ke svačině můžete přibalit i jogurtový nápoj. Nápoj nalijte do lahve z pevného plastu či hliníku, který zabrání rozbití lahvičky s nápojem.

    Foto: archiv darababy.cz Zdravá lahev Logo 1l, www.darababy.cz, 239 Kč

    Foto: designbuy.cz Lahev Bobble se speciálním filtrem, www.designbuy.cz, od 259 Kč

    Foto: archiv KIKA Plastová lahev na studené nápoje 0,5l, www.kika.com, 179 Kč

/
Autor: lena

Diskuse k článku

.

Nejlepší studené večeře za pár korun! Sýrová, avokádová nebo sardinková pomazánka

Jestli se vám nechce vařit o víkendu ještě teplé večeře, klidně nabídněte rodině studenou variantu! Nemusí mít přece na talíři každý den několikrát teplý pokrm. Naše pomazánkové tipy jsou rychlé, snadné a velmi chutné. A dají

Polévky, po kterých nepřiberete! Hovězí se sýrovými nudličkami, cizrnová nebo zelná s hlívou

Ještě se snažíte dodržovat novoroční předsevzetí a nejíst tučná jídla? Zkuste si dopřát tyhle polévky, které jsou ideální nejen na zimní období, ale taky při dietě. Polévky si klidně můžete vařit každý den, jen si vybírejte

Paštiky na svačinu i k večeři: Hovězí, bůčková, z kuřecích jater nebo kachní!

Paštiky jsou oblíbené rychlovky, které se hodí nejen ke svačině, ale i jako studená večeře, když spěcháte. Ovšem nekupujte ty, které jsou plné "éček", vyrobte si své vlastní, kterým neodolá ani největší gurmán!

Francouzská masová pomazánka rillettes. Nebudete už chtít jinou!

Masové pomazánky jsou ideální svačinou, stačí je jen namazat na chleba nebo topinku. Tahle francouzská specialita je oblíbenou pochoutkou všech Francouzů a nedají na ni dopustit. Na přípravu téhle dobroty budete potřebovat celý

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz