Obrácené jahody se šlehačkou
Milujete jahody se šlehačkou? A už jste vyzkoušeli obrácené jahody se šlehačkou? Určitě si je také zamilujete.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
Postup přípravy
Želatinu namočíme do studené vody a necháme nabobtnat.
V rendlíku přivedeme k varu šlehačky s mlékem, přidáme špetku soli, větvičky máty, podélně rozkrojenou vanilku a vaříme zvolna asi 15 minut.
Odstraníme mátu s vanilkou, přimícháme med, vymačkanou želatinu a mícháme, než rozpustí. Necháme zchladnout na pokojovou teplotu a rozlijeme do formiček (např. formičky na mini bábovky, případně mohou být silikonové formičky na větší muffiny) a necháme ztuhnout.
Jahody opláchneme, zbavíme nejedlých částí, lehce pokrájíme, zasypeme cukrem a necháme hodinu stát. Poté jahody rozmixujeme, propasírujeme přes jemné sítko a lehce nahřejeme cca na 30 °C.
Ve studené vodě necháme nabobtnat želatinu. 100 ml šlehačky zahřejeme, rozpustíme v ní želatinu vmícháme po částech jahodový protlak. Směs nalijeme do šlehačkové lahve, uzavřeme, vpustíme do ní 2 bombičky s N2O, protřepeme a necháme v lednici asi 2 hodiny ztuhnout. Před podáváním želé vyklopíme a navrch nastříkáme jahodovou šlehačku. Doplníme pokrájenými jahodami.
Hodnotit recept: