Grilované brambory s citronovým dresinkem
Vařené, pečené nebo šťouchané brambory zná jako přílohu každý. Vyzkoušejte pro změnu něco netradičního. Třeba tyto ochucené svěží chutí citronů.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Brambory omyjte a asi 15 minut povařte v osolené vodě.
Rozehřejte gril. Česnek oloupejte a nasekejte najemno. Citron důkladně omyjte v horké vodě, osušte, nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu.
V míse smíchejte olej, sůl, pepř, česnek a citronovou kůru i šťávu. Brambory slejte, nechte okapat, velké kusy přepulte a promíchejte je s marinádou.
Na mřížku grilu dejte hliníkový tácek a brambory na něm dozlatova ugrilujte.
Hodnotit recept: