Křehká jahodová roláda
Klasická piškotová roláda nikoho neurazí. Tato křehká roláda s jahodami ale všechny dostane do kolen.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
náplň
těsto
Postup přípravy
Žloutky oddělte od bílků a vyšlehejte s polovinou krupicového cukru a s vanilkovým cukrem do husté pěny. Ze zbytku cukru a bílků připravte tuhý sníh. Obě hmoty spojte, vmíchejte citronovou kůru a mouku.
Těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte ho 8 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Po upečení korpus sejměte z plechu, poprašte hladkou moukou a zatočte do utěrky. Roládu nechte vychladnout.
Smetanu ušlehejte, vmíchejte do ní marmeládu a nakonec opatrně přidejte na kousky nakrájené jahody. Roládu opatrně rozbalte, potřete ji krémem a zatočte. Nechte ji ztuhnout v lednici a před podáváním ozdobte šlehačkou a jahodami.
Hodnotit recept: